Urme de lumină

S-au deschis „porţile cerului” la Izvoare. Şi la Izvoare susură cuvintele. Frumos meşteşugite sub haina imaginaţiei şi al bunului gust, dl Decebal Alexandru Seul ne introduce, ca de obicei, într-o lume aparte, o lume a satului în care şi-a aflat seva scrierilor.

carte-seul

Peniţa dlui Seul lasă pe hârtie urme de lumină şi licăr de sens al rostirilor. Este un sat în care a muncit ani buni, a văzut de sănătatea oamenilor. „Am lucrat cu seringa şi medicamentele, am alinat, uneori, singur, fără medic luni de zile, suferinţele consătenilor mei. Am fost în prima linie a luptei cu tot felul de îmbolnăviri…” A scris şi scrie. Nu se poate dezlipi de masa de lucru, la capătul căreia tronează lampa. Nu sunt câştiguri materiale, doar spirituale. O dâră de lumină spre cei ce sunt şi cei ce vor veni! „În grădina gândului/ lumina frunţii sale/ naşte trup cuvântului” ne spune autorul. În anul 2015, pentru volumul „Călătoria”, la secţiunea Proză scurtă a Festivalului Naţional de Creaţie Literară Vrancea, organizat de Liga Scriitorilor din Vrancea, a fost răsplătit cu premiul III. „…autorul este un campion al prozelor scurte şi foarte scurte…, autorul a aflat tot ce trebuia, prin graiul său de povestitor autentic, firul unui ghem din viaţa unui tânăr…”.

Eu vă las pe dumneavoastră să lecturaţi cele 88 de pagini ale cărţii şi vă asigur că veţi avea clipe de linişte, încântare „La porţile cerului”.

Prof. Aflorei Ion
Echipa: Izvoarele Sucevei Bucovina
Ioana Aflorei &  Mirei Pîrvu
LINK: https://www.facebook.com/IzvoareleSuceveiBUCOVINA

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s